Nepvideo’s maken op basis van een paar foto’s

Russische onderzoekers hebben met de hulp van artificiële intelligentie een techniek ontwikkeld om een portret te laten bewegen. Portretten die plots tot leven komen? Tot nog toe zagen we die enkel in Harry Potter-films verschijnen, maar in de toekomst kan het dagelijkse realiteit worden. 

Onderzoekers van het Samsung AI-center in Moskou geven alvast een eerste aanzet in een preprint paper die maandag is verschenen op het elektronische platform ArXiv. Het artikel is nog niet gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift (en dus nog niet beoordeeld door collega’s), maar de resultaten zien er alvast indrukwekkend uit. In een video doen de Samsung-onderzoekers uit de doeken hoe ze erin geslaagd zijn om de portretten van Salvador Dali, Albert Einstein, Fjodor Dostojevsky, Marilyn Monroe en zelfs de Mona Lisa aan het praten te krijgen.

Lees verder bij Grafisch Nieuws

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK