Nepvideo’s maken op basis van een paar foto’s

Russische onderzoekers hebben met de hulp van artificiële intelligentie een techniek ontwikkeld om een portret te laten bewegen. Portretten die plots tot leven komen? Tot nog toe zagen we die enkel in Harry Potter-films verschijnen, maar in de toekomst kan het dagelijkse realiteit worden. 

Onderzoekers van het Samsung AI-center in Moskou geven alvast een eerste aanzet in een preprint paper die maandag is verschenen op het elektronische platform ArXiv. Het artikel is nog niet gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift (en dus nog niet beoordeeld door collega’s), maar de resultaten zien er alvast indrukwekkend uit. In een video doen de Samsung-onderzoekers uit de doeken hoe ze erin geslaagd zijn om de portretten van Salvador Dali, Albert Einstein, Fjodor Dostojevsky, Marilyn Monroe en zelfs de Mona Lisa aan het praten te krijgen.

Lees verder bij Grafisch Nieuws

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK