Nederlof Repro maakte verpakking voor biertje van Nederlandse bananen

Nederlof ontwikkelde voor Neder Banaan in samenwerking met Shoot My Food een prachtige introductieverpakking, deels in full colour, samen met een contour gestanste hexagon brochure, volledig in de sfeer van Biri Bana.

Nederlof Bananen Bier

Nederlandse bananen? Ja want deze allereerste Hollandse bananen groeien in een kas. De banaan wordt namelijk wereldwijd bedreigd door bodem-schimmel. Om uitsterven te voorkomen begonnen de Wageningen University & Research en voedsel-producent & -leverancier Neder Groep in 2018 met het project Neder Banaan in Ede. Het resultaat: in 2021 oogstten ze de eerste Nederlandse bananen.

Biri Bana is het allereerste biertje gemaakt met Nederlandse bananen.

Iets speciaals

En om er echt iets speciaals van te maken, besloot ‘Neder Banaan’ een experiment met brouwerij Kleiburg aan te gaan, om van deze oogst een bananenbier met een zomerse twist te brouwen. Gemaakt van gemoute tarwe ,want aangezien tarwebier van zichzelf al licht zoete tonen heeft gaat dat zeer goed met banaan.

Bron (bewerkt): Facebook-pagina Nederlof.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK