Miljoenenbudget voor communicatie Floriade Almere

bb161026-floriade-almereHet college van B&W van Almere trekt de komende jaren miljoenen uit voor communicatie voor de Floriade. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van de raadsleden Hilde van Garderen (VVD) en Nico van Duin (Leefbaar Almere) is uitgevoerd. In totaal gaat het tot en met 2022, als de Floriade plaatsvindt, om 13,9 miljoen euro dat in de gemeentelijke begroting is vrijgemaakt.

“De begrote kosten lopen op van 240.000 euro in 2016, naar ruim vijf miljoen euro in 2021 en 2022. Aangezien de communicatie en marketing taken na oprichting van de Floriade BV buiten de gemeentelijke organisatie komen te liggen, zijn de kosten niet beïnvloedbaar”, schrijft de afdeling financiën, die het onderzoek voor de raadsleden heeft uitgevoerd.

Insteek van het onderzoek was, om inzichtelijk te krijgen waar in de begroting budgetten voor marketingcommunicatie beschikbaar zijn en waarvoor deze bestemd zijn. Doel zou volgens Van Garderen moeten zijn, om te kijken of deze budgetten wellicht samen kunnen worden gevoegd om een integraal (city)marketing plan te kunnen financieren.

Naast de begrote communicatiekosten voor de Floriade worden ook onder meer Almere City Marketing, ruim één miljoen euro per jaar, Almere houdt van jou, tot en met 2018 nog ruim één miljoen euro, campagne stad zonder afval, tot en met 2020 jaarlijks een half miljoen euro, en voor de communicatie en marketing van acquisitie van bedrijven is tot en met 2020 350.000 euro per jaar ingeruimd.

,,Tijdens het onderzoek is ons gebleken dat er geen scherpe definitie te geven is van marketingcommunicatie. Hebben we het over marketing, voorlichting, acquisitie, dan lopen de begrippen door elkaar heen. In het onderzoek is niet gekeken naar de formatiebudgetten (personeelskosten, red.). Het gaat specifiek om de vrij besteedbare out-of-pocketbudgetten.

(bron: Almere vandaag)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK