McDonald’s past communicatie over Happy Meal aan

hmHet Happy Meal is voor veel gasten van McDonald’s een geliefd product. Met zo’n 10 miljoen verkopen per jaar (en dat al 30 jaar in Nederland) is voor veel Nederlanders het Happy Meal nog altijd een traktatie. Recent onderzoek toont aan dat veel gasten dit product waarderen en dat het Happy Meal een reden is om met het gezin naar McDonald’s te gaan. McDonald’s is zich ervan bewust dat communicatie over het Happy Meal steeds kritischer bekeken wordt en dat de aandacht voor kindermarketing toeneemt.

In een recent nieuwsbericht bespreekt McDonald’s dat zij zich aan alle bestaande afspraken en regelgeving wat kindermarketing betreft houden die met de sector zijn gemaakt en zijn vastgelegd in de Reclamecode voor Voedingsmiddelen en in de EU-pledge. “En zelfs meer dan dat; McDonald’s heeft zich wereldwijd op het gebied van nutrition en kindermarketing ook gecommitteerd aan het Clinton Global Initiative. Iedere vorm van marketing en communicatie van McDonald’s voldoet aan deze regelgeving en commitments. Naast afspraken en regelgeving vindt McDonald’s ook dat zij haar verantwoordelijkheid als marktleider moet nemen. De afgelopen periode heeft McDonald’s daarom kritisch gekeken naar het online platform happystudio.com en geconcludeerd dat dit platform niet meer past bij de normen die McDonald’s zelf stelt als het gaat om de invulling van marketing en communicatie over het Happy Meal en de afspraken die zij heeft gemaakt binnen de sector. Daarom is besloten om de Nederlandse pagina op happystudio.com te verwijderen en dit platform niet meer te communiceren op onze Happy Meal dozen. Ook is de Happy Studio app uit de App Store verwijderd. Daarnaast past McDonald’s, als commitment aan het Clinton Global Initiative, haar communicatie aan over drankjes in het Happy Meal en wordt deze meer gericht op verantwoorde drankjes. In de praktijk betekent dit dat verantwoorde drankjes zoals water als eerst worden getoond en daarna pas de frisdranken en chocomel.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK