Blokboek.com mijlpaal: 40.000 ScoopIt reads

1e-scoopit-artikel

30 Maart 2011, de eerste Blokboek ScoopIt

Met een beetje trots melden we de 40 duizendste ScoopIt read. ScoopIt is het ‘oerblog’ van Blokboek.com. Een blog waar we in maart 2011 begonnen met onze gratis nieuwsservice voor de creatieve communicatiemaker. ScoopIt is een content curating blog platform waar je nieuwsberichten kunt plaatsen voorzien van commentaar of extra informatie. Die scoops worden gedeeld door duizenden ScoopIt gebruikers, die re-scoopen een bericht dat ze interessant vinden naar hun eigen ScoopIt blog. Dat betekent dat we er van uit kunnen gaan dat blokboek.net berichten bij meer dan 100.000 lezers terecht komen. En dan tellen we de via social media zoals Twitter, Facebook en LinkedIn verspreide scoops nog niet eens mee!

Van blog naar online magazine
De opgang van Blokboek.com kreeg in 2014 een extra push toen Marco den Engelsman als blogger actief zijn veelgelezen berichten ging plaatsen. Blokboek op ScoopIt kwam toen snel in de dubbele cijfers van lezers per dag. Die groei was de basis voor de beslissing om in september Blokboek.com als een onafhankelijk online magazine te starten. Het Blokboek.com team werd toen uitgebreid met de vakjournalisten Jolanda van Drie en Arthur Lubbers en later aangevuld met eindredactrice Beate den Engelsman.

Blokboek.com ging internationaal
Dankzij Google Analytics zagen we dat de Nederlandse versie van Blokboek.com ook internationaal gelezen werd. Niet alleen in het Nederlands maar dankzij online vertalingen ook in meerdere talen. Die automatische online vertalingen waren niet van een kwaliteit die we onze internationale lezers willen bieden, daarom besloten we in juni 2014 ook een Engelstalige versie uit te brengen.
Contributing internationale editors zoals Laurel Brunner, Paul Lindstrom, Sonja Angerer en Nessan Cleary publiceren nu veelgelezen berichten over onderwerpen zoals groot formaat printing, ISO-normen en verantwoord ondernemen.
Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK