Metal-air: De volgende stap in de zoektocht naar de heilige graal in batterij-land

Nu bijna alle devices draagbaar worden en draadloos met elkaar kunnen communiceren wordt er steeds driftiger gezocht naar de heilige graal in batterij-land. De ideale batterij is licht in gewicht, goedkoop te maken en te gebruiken, gaat lang mee zowel in batterijduur als in gebruiksduur en kan ingezet worden voor elektrische auto’s en smartphones. Het is dan ook geen wonder dat Tesla, de maken van de hippe Amerikaanse e-cars, onderzoek naar de batterij van de toekomst ondersteunt. Het nieuwste daarin zijn metal-air batterijen waar tussen de traditionele anode en cathode alleen maar lucht zit. Het voordeel daarvan moet niet alleen het lichte gewicht zijn, belangrijk voor zowel een e-car als wearable devices, maar vooral de grote hoeveelheid elektrische energie die hiermee opgeslagen kan worden. Tesla heeft hiervoor een patent gekregen dat binnen een paar jaar tot een bruikbaar product moet leiden.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK