Fogra ProcessStandard Digital Handbook: stap voor stap naar een voorspelbaar digital print resultaat

Fogra PSD Handbook 2014In 2014 publiceerde Fogra een handboek dat digital printers helpt om stap voor stap een voorspelbaar resultaat te krijgen. Het handboek dat je op de Blokboek.com download pagina kunt downloaden moet straks de basis vormen van ISO 15311 wat het digital printing equivalent is van ISO 12647-x voor traditionele druktechnieken. Daarvoor moet door de Fogra Digital Working Group en de ISO TC130 WG3 werkgroep nog heel wat werk verzet worden. Ondertussen is het handboek een goede leidraad voor elk bedrijf dat zijn digitale printproductie wil standaardiseren. Het behandelt niet alleen de controle op het output proces maar ook de reproductie van kleur en hoe je een PDEF/-X compatible workflow op kunt zetten. Een aanrader dus.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK