Meer digitale dan conventionele labelpersen

xeikon-3500-digital-label-printing-press

Xeikon 3500 digital label printing press

Vorig jaar zijn er voor het eerst in Europa meer digitale labelpersen geïnstalleerd dan conventionele labelpersen. Dat meldt Grafisch Nieuws, op basis van cijfers uit het marktrapport Finat Radar. In Europa zouden in 2017 ongeveer 300 digital drukpersen, specifiek voor labelproductie, zijn geïnstalleerd. Het lijkt er op dat de trend naar digitaal drukken onder labelproducenten zal doorzetten, aangezien volgens Finat 45% van de labeldrukkers heeft aangegeven in de komende anderhalf jaar een digitale pers te zullen aanschaffen. De verwachting is, dat deze drukkers meer voorkeur geven aan inkjet als druktechniek dan aan toner gebaseerde of hybride druktechnieken. Voor de meeste (60%) van de labelpersen die in Europa zijn geleverd, geldt dat de prijs tussen de 250.000 en 750.000 euro ligt.

Bron: grafisch-nieuws

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK