Massa-personalisatie: 200.000 unieke blikjes

bud beer canHet biermerk Bud light wordt tijdens het Amerikaanse muziekfestival Mad Decent Block Party 2015 op een bijzondere manier aan de man gebracht. Er worden 200.000 blikjes gemaakt met elk een uniek, kleurrijk ontwerp, bedoeld voor de jonge, hippe doelgroep. Voor deze massa-personalisatie wordt gebruik gemaakt van HP SmartStream Mosaic-software. Met deze software kunnen automatisch miljoenen ontwerpen worden gemaakt aan de hand van enkele basispatronen. Zo worden voor de Bud light-campagne uit 31 ontwerpen met deze software 31 miljoen mogelijke beeldjes gesneden, waarmee de 200.000 unieke blikverpakkingen zullen worden gemaakt. Niet één blikje is hetzelfde. De special edition-blikjesontwerpen worden geprint op een HP Indigo digitale rollenpers.
Bron: L&NW

Lees ook: Gepersonaliseerde Coca Cola labels succes


 

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK