Build Your Own Handbag: Schoolvoorbeeld van personalisatie

Het succes van de startup Build Your Own Handbag geeft niet alleen aan dat je met weinig middelen maar met een goed idee geld kunt verdienen, maar zet je ook aan het denken of een dergelijk concept kan werken voor grafische producten. Daar zijn al een aantal voorbeelden van, zoals het maken van je eigen verpakking en web2print toepassingen om zakelijk drukwerk te maken.

Wat er volgens ons nog niet is, en waar ongetwijfeld een markt voor is, is het concept van Make Your Own Book. Daarmee bedoelen we niet het zelf schrijven, vormgeven en uitgeven, want daar zijn plenty oplossingen voor. Wat we bedoelen is, dat lezers hun eigen versie van een bestaand boek kunnen maken. Een versie die de keuze biedt uit een aantal formaten, papiersoorten en vooral bindmethoden. Zo zou een lezer kunnen kiezen uit verschillende materialen voor de omslag, van exclusief leer tot speciale materialen, zoals bamboo en andere vezels. Met die keuze kan de lezer voor zichzelf of als geschenk een super gepersonaliseerde versie maken van een boek naar keuze.

En ja handboekbinders leveren deze service al vanaf de uitvinding van de boekdrukkunst, maar het internet kan deze toepassing vindbaar en beschikbaar maken voor de grote massa. Goed idee? We gaat er mee aan de slag? Laat het ons weten (rob@blokboek.com) en we publiceren er graag over.

Meer info over Build Your Own Handbag via deze link naar een uitstekend artikel op Fastcompagny.

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK