Macworld: Apple M3 Ultra meest belangrijke ‘shift’ voor de Mac in jaren

Volgens het Amerikaanse vakblad Macworld zal de M3 – en met name de Ultra – de gehele Macintosh lijn flink opschudden. Hoeveel performance hebben we in de toekomst nog extra nodig?

Mac Studio M2 Ultra

Een recent artikel verwijst met name naar de relatief onbekende Mac Studio, nu nog met de M2 Max of M2 Ultra chip met prijzen vanaf 2000 euro, zonder toetsenbord en beeldscherm. De iMac is nu al als complete computer met een basis M3 chip beschikbaar vanaf 1340 euro met een 24″ scherm. Volgens velen meer dan genoeg voor grafische activiteiten.

De MacBook Pro – die echter als laptop niet veel in grafische omgevingen wordt gebruikt – is volgens het vakblad de voorbode van een enorm ‘power house’ met de M3 Max chip. Maar de vanaf prijs voor de 16″ versie ligt maar liefst op 4000 euro, dus zal ook niet gauw overwogen worden, tenzij veel ‘on-the-spot’ audiovisuele bewerkingen moeten worden gedaan.

iMac blijft belangrijkste platform voor grafische werkzaamheden, willekeurig of hierin M2 of M3 varianten in worden gebruikt

De M3 Ultra is nu nog niet beschikbaar in de Mac portfolio. Die zou in de zomer moeten gaan verschijnen, volgens nog niet bevestigde geruchten het eerst in de Mac Studio. Maar die zal dan ongewtijfeld meer gaan kosten dan de huidige versie met de M2 Ultra chip.

Apple is in staat gebleken de M chip releases sneller achtereen te innoveren. Dat in vergelijking tot de Intel chips in de Mac portfolio. De afhankelijkheid van Intel speelde daarbinnen een rol. Maar of de hogere snelheid van de ‘M innovaties’ élke Mac klant blij maakt, is nog maar de vraag.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK