Apple met nieuwe iMac en MacBook Pro

De iMac is zonder twijfel het werkpaard binnen mening printmedia bedrijf. Het 24″ display is voldoende groot, de prijs is goed te overzien. De nieuwste versie die deze week is aangekondigd, gaat met de nieuwe M3 chip over de toonbank vanaf 1335 euro.

Imac M3

Binnen de basisversie wordt een 8 core M3 chip geleverd, 256GB SSD en 8GB intern geheugen. De iMac met de nieuwe processor zou tot twee keer sneller zijn dan de M1 chip. Dus ‘altijd goed genoeg’ voor de veeleisende grafische gebruikers voor de standaard Adobe pakketten.

Bekijk het recente Apple Event

De nieuwe MacBook Pro kom je doorgaans niet vaak tegen in grafische omgevingen. De 14″ basisversie gaat voor 1674 euro over de toonbank, ook met een 8 core M3 chip, 8GB intern geheugen en 512GB SSD opslag. De 16″ basisversie is fors duurder met een prijs van 2517 euro. De M3 is dan wel uitgerust met 12 cores en 18GB intern geheugen.

Het grote prestatieverschil zit voor grafische toepassingen veelal ‘verborgen’ in de zogenaamde GPU (graphics processing unit)

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK