Nieuwe Mac Studio voor professionals

Apple heeft de kleine maar snelle desktop Mac Studio aangekondigd. De computer is sneller dan alle voorgaande Macs. Apple spreekt van ‘de snelste pc ooit’.

Mac Studio

De nieuwe Mac krijgt één van Apples eigen Silicon-chips, de M1 Max. Er komt ook een model met de nog sterkere M1 Ultra, waarbij twee M1 Max-chips aan elkaar gekoppeld zijn.

De nieuwe Mac Studio is een vierkant model van 7,7 inch breed bij 3,7 inch hoog, met een sterk koelings-systeem dat koude lucht vanuit de onderkant omhoog langs de chip blaast. De Studio heeft een CPU die 2,5 keer sneller is dan die van de iMac, met een 27-inch scherm en een grafische kaart die 3,4 keer sneller is dan datzelfde model.

Het systeem is zelfs sneller dan de iMac Pro: de CPU is 50 procent sneller dan de populairste Mac Pro met 16-core Intel Xeon-chip. Kies je voor de sterkere Studio met M1 Ultra, dan loopt het nog verder op: de processor is 3,8 keer sneller dan een gemiddelde iMac van 27 inch of 90 procent sneller dan de meest verkochte Mac Pro. Grafisch is hij 4,5 keer sneller dan de iMac en 80 procent sneller dan de Mac Pro met de beste grafische kaart mogelijk.

Ook het videogeheugen is flink verbeterd. De Studio biedt 64 GB of zelfs 128 GB centraal geheugen.

De Mac Studio met M1 Max is er vanaf 2329 euro, met M1 Ultra vanaf 4629 euro. Wie de Mac Studio volledig uitdost met de snelste grafische chip, de meeste opslag en het meeste werkgeheugen, is 9229 euro kwijt.
De Mac Studio is vanaf 18 maart beschikbaar.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK