Limex: ‘papier’ van kalksteen

Times Bridge Management (TBM) komt samen met een grote Japanse drukker, Toppan Printing, met een alternatief voor papier en plastic; Limex. Limex heeft als basisgrondstof limestone (kalksteen) en bestaat verder (voor 20%) uit polyethyleen. Het zou milieuvriendelijker zijn, omdat kalksteen ruimschoots voorradig is (in tegenstelling tot hout) en omdat voor het productieproces geen grote hoeveelheden water en pulp nodig is, zoals bij normale papierproductie. Voordeel van dit materiaal is, dat het ook veel lichter, goedkoper en van hogere kwaliteit zou zijn. Omdat het waterafstotend is, kan het ook voor buitentoepassingen worden gebruikt. En het is volgens de bedenkers beter recyclebaar dan papier.

Bron: drupa

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK