Lees-app voor jongeren die niet van boeken houden

Met de livegang van de gratis app ‘LEES’ is vanaf nu iedere vmbo-leerling of mbo-student die met zijn/haar telefoon bezig is, potentieel een boek aan het lezen of luisteren. De KB nationale bibliotheek introduceert met LEES een app met meer dan 100 gratis titels om leesplezier onder jongeren te stimuleren door boeken net zo toegankelijk te maken als films en series op Netflix of korte filmpjes op TikTok.

Lees

Nederlandse jongeren scoren op het gebied van leesvaardigheid het laagst van leeftijdsgenoten binnen 15 EU-landen. Basistaalvaardigheden gaan steeds sneller achteruit, en onder de jongere generatie dreigt kwart zelfs laaggeletterd te blijven. Samen met Kesselskramer ontwikkelde de online Bibliotheek een ‘nieuwe app voor als je niet van boeken houdt’. KesselsKramer ontwikkelde de identiteit en positionering die ervoor moet zorgen dat meer vmbo’ers en mbo-studenten beginnen met lezen, gewoon vanaf hun telefoon. “Veel jongeren vinden boeken saai.“ legt Creative Director Rens de Jonge uit. “Wij laten zien dat het niet de boeken zijn die ze saai vinden, maar de analoge manier van lezen. Daar brengt deze app verandering in.”

De app is 13 september gelanceerd, aan de vooravond van de Boekenweek van Jongeren. Je kan de app downloaden in de App Store of in de Google Play Store, gratis en voor niets, zonder dat je lid hoeft te zijn van de bibliotheek. Auteurs Joost Oomen en Khalid Boudou schreven speciaal voor de app twee nieuwe verhalen.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Laat een reactie achter

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK