Labelexpo groeit uit jasje Brussel en gaat vanaf 2025 naar Barcelona

De 2025 editie van Labelexpo zal vanwege ruimtegebrek niet plaatsvinden in Brussel. Dit jaar zal het event aldaar voor de laatste keer plaatsvinden en wel van 11-14 september.

Fira Barcelona

Tarsus Group is de merkeigenaar van de beurstitel. Jade Grace, portfolio director bij Labelexpo zegt in een persbericht over het besluit: “We hebben de maximale capaciteit bereikt in Brussels Expo, de grotere hallen in Barcelona bevorderen een vlottere bezoekersstroom rond de beurs en de infrastructuur leent zich uitstekend voor de technische behoeften van onze exposanten.”

Kennelijk zijn ook de argumenten ‘betere wifi’, cateringmogelijkheden en de aanwezigheid van zonnepanelen van belang gewest om te verhuizen. Het complex in Brussel is dus – zonder dat dat duidelijk gezegd wordt – te verouderd voor de Tarsus Group.

Lisa Milburn, group director bij Tarsus, verzacht het vertrek vanuit Brussel: “We zullen met met plezier terugkijken op de jaren die we in Brussel hebben doorgebracht, waar Labelexpo uitgroeide tot de toonaangevende tentoonstelling die het vandaag is.”

Reactie van FINAT

Philippe Voet, voorzitter, FINAT: “Als Belg zal ik eraan moeten wennen dat ik dit evenement niet meer in mijn eigen achtertuin kan bezoeken. Ik ben er echter van overtuigd dat Barcelona een waardige opvolger van Brussel zal zijn. Ik dank mijn geboortestad voor de gastvrijheid van de internationale gemeenschap gedurende de afgelopen bijna 40 jaar, en wens onze nieuwe gastheren uit Catalonië het allerbeste bij het organiseren van Labelexpo Europe voor de komende jaren.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK