Kunstwerk drukkerij Smeets verplaatst naar Huize Molenveld

Op de website ‘Weert de Gekste’ werd een filmpje gepubliceerd met het transport van het kunstwerk aan de gevel van de voormalige drukkerij Smeets in Weert. Ten tijde van het einde van Roto Smeets Weert zette ex-werknemer Jo Brunenberg zich al in voor het behoud van het kunstwerk.

Het kunstwerk werd verplaatst van de Molenveldstraat naar de Coenraad Abelstraat, waar het een definitieve plek krijgt. De vijf reliëfs van Charles Eyck, werden oorspronkelijk in 1956 aan de gevel van drukkerij Smeets aan de Stationsstraat geplaatst.

Met de voorgenomen sloop van dit pand heeft de huidige eigenaar, Next Level 2 Weert B.V., besloten het kunstwerk aan de gemeente Weert te schenken. Deze schenking zorgt ervoor dat een belangrijk stukje geschiedenis behouden blijft.

Na de nodige voorbereiding werd het 36 ton wegende kunstwerk vandaag verplaatst, waarbij onder andere twee hijskranen en een dieplader werden ingezet.

Bron: Weert de Gekste’

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Laat een reactie achter

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK