KLM verrast met Fake Out-of-Home (FOOH) campagne

Een vrachtwagen in een Hollands landschap met een feestelijk ingepakt vliegtuig achterop. Het ziet er levensecht uit maar is het niet. KLM introduceert een innovatieve campagne met de nieuwste digitale marketingstrategie: Fake Out-of-Home (FOOH). Deze techniek gebruikt computergegenereerde beelden die de illusie van echte buitenreclame creëren.

Screenshot

In de nieuwe campagne rijdt de nieuwste aanwinst van KLM – de Airbus A321neo – door een bollenveld, met ingeklapte vleugels en een grote strik eromheen. Dit beeld lijkt op het eerste gezicht echt maar is volledig gefabriceerd met behulp van computer-generated imagery (CGI). De campagne met Fake Out-of-Home (FOOH) technologie is vanaf vandaag te zien op verschillende sociale media platforms. Het haakt op een originele manier in op de vraag die vaak gesteld wordt: hoe wordt een vliegtuig geleverd?

KLM is een van de eerste airlines wereldwijd die deze innovatieve technologie inzet in een campagne. Fake Out-of-Home-advertenties zijn ontworpen om eruit te zien als traditionele ‘out of home’ reclame, zoals billboards, posters of publieke stunts. Voor deze campagne werkt KLM samen met Orthodoxx, een gerenommeerde 3D designstudio in Amsterdam, gespecialiseerd in CGI-campagnes. De echte Airbus A321neo wordt in augustus verwacht en gaat in september naar de eerste bestemmingen vliegen.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK