Invasie van robots op drupa

Robotarmen zijn in elke hal op de beurs te vinden, van het uitvoeren van eenvoudige repetitieve taken tot het uitvoeren van complexere procedures, zoals die gedemonstreerd door Fujifilm (partnerbijdrage)

Screenshot
Screenshot

Overal op de beurs doken robotarmen op, voornamelijk om materialen van de ene positie naar de andere te verplaatsen, een pallet te laden of een doos te vullen. Fujifilm demonstreerde een volledig geautomatiseerde snijlijn die een bedrukt vel, of een stapel vellen met meerdere producten, door een reeks processen kon voeren tot verpakte flyers of folders.

De prototype demonstratie heeft de mogelijkheid gekregen om kartonnen vellen te produceren door aanpassingen aan de verwerking van vellen, een inline Kompac coater en een voedselveilige waterhoudende inkt. De uitvoer kan worden aangepakt door een serie robots die de vellen oppakken, joggen en beluchten, klaar voor een ander paar robotarmen om de vellen onder een ‘guillotinemes’ te manipuleren. Het systeem kan de scheefstand van een stapel die gesneden is aanpassen voordat de volgende actie plaatsvindt. Eenmaal klaar worden de producten op een pallet geladen en kan een AMR-robot de job naar een magazijn brengen of de producten in een doos laden voor levering.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK