Kantar zegt in Media Reactions rapport dat consumenten positiever zijn over offline

De Ad equity-ranglijst staat voor de houding van consumenten ten aanzien van mediakanalen en mediamerken. Het gaat hierbij exclusief over de beleving van met name reclame. Het onderzoek doet geen uitspraak over de beleving van redactionele content.

Volgens het onderzoek zouden de eerste zeven ‘plaatsen’ van de lijst worden ingenomen door offline media, dus op plaats acht is sprake van een online kanaal, namelijk podcasts met een commerciële inhoud. Het rapport is te downloaden via de website van Kantar.

Media Reactions

De meeste waardering gaat uit naar de zogenaamde Out Of Home (OOH) uitingen binnen de Point Of Sale doelstellingen.

Voorkeur voor offline

Duncan Southgate, Global Brand Director, Media bij Kantar, licht het rapport toe: “Terwijl corona de groei van online in elk aspect van het leven van de consument heeft versneld, zien we toch een voorkeur voor offline reclame, en dan met name bij enkele sterke lokale nieuwsmerken. Marketeers moeten ervoor zorgen deze voorkeuren in hun strategieën mee te nemen en tegelijkertijd te profiteren van de schaalvoordelen van wereldwijde online platforms. Ook hebben we gezien dat retail opnieuw opkomt als een belangrijk advertentieplatform, zowel online als fysiek. Reclamestrategieën die naadloos aansluiten bij crossmediale-retailstrategieën bieden marketeers een geweldige kans om populairdere campagnes neer te zetten.”

Bronnen: Kantar, Sigpro.nl, Marketingtribune.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK