CEO Van Thillo van DPG Media zegt nieuwe fase in te gaan

Christian van Thillo was van oorsprong een krantenman in hart en nieren. Nu praat hij vol passie over radiozenders, digitale nieuwskanalen, vloggers en podcasts. Hij nam tijdens de Advertisers Summit 2019 officieel afscheid van de naam De Persgroep.

dpgmediaCEO Van Thillo zegt dat het bedrijf snel moet opschalen, om de transformatie naar digitaal te kunnen betalen. Hij baseert zijn digitale optimisme op basis van het feit dat consumenten steeds vaker bereid zijn te betalen voor digitale content. Interessant is het feit dat hij onderzoeker
Wayne Parker Kent aanhaalde, die in een recent onderzoek concludeerde dat jongeren zich meer en meer afkeren van social media als nieuwskanaal, maar echte online kranten als belangrijkste bron zien.

Bij de kwaliteitskranten is de abonnee-instroom nu 67% digitaal.

Bij de meer reguliere landelijke populaire dagbladen met combinaties van ‘licht’ nieuws en entertainment, ligt het aandeel digitaal op 40%. Van Thillo zegt dat ‘nieuwsgierigheid van mensen’ de basis is voor de strategie van DPG Media. Hij gebruikte daarbij een quote van reclame-icoon Rich Silverstein. ‘We have never changed this idea of storytelling, humanity, humor. You just bring it into the new media. That’s what we try to do, even if it’s an online idea or a stunt. It’s always about humanity. ‘Dat geldt ook voor ons.’

 

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK