Kantar neemt crossmedia meetspecialist MeMo² over

Kantar, de wereldwijde marktleider op het gebied van data-driven insights, neemt de Amsterdamse crossmedia effect tracking specialist MeMo² over. 

MeMo2 heeft sinds 2004 een zeer krachtige internationale reputatie opgebouwd op het gebied van geavanceerde crossmedia effect tracking, analytics en data-science.  Bram van Schaik, General Manager Insights Division Kantar Nederland, zegt: ”In het huidige uitdagende en concurrerend bedrijfsklimaat is inzicht in de effectiviteit van complexe campagnes nog nooit zo belangrijk geweest. De overname van MeMo2 maakt het voor onze klanten eenvoudiger om te groeien met investeringen in promoties, marketing en crossmedia advertising. Met deze uitbreiding van onze portfolio kunnen we klanten nog beter adviseren over de ROI van hun media-inzet, de effectiviteit van hun campagnes en de korte en lange termijneffecten op hun merk.” 

Kantar Neemt Memo2 Over

Gonzalo Fuentes, President, Insights EMEA bij Kantar: “Na het verkrijgen van het baanbrekende Nederlands Media Onderzoek-contract, ’s werelds meest geavanceerde geïntegreerde bereiksonderzoek, toont de overname van vandaag ook het grote momentum aan dat ons Nederlandse leider-schapsteam creëert in de markt.” 

Met de overname gaan 50 crossmediaspecialisten van MeMo2 over in de Nederlandse en Europese Kantar-organisatie. De activiteiten van MeMo2 gaan door onder de huidige merknaam, maar daaraan wordt gekoppeld ‘a Kantar company’. MeMozet haar activiteiten voort als zelfstandige unit binnen Kantar. 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK