Jaarverslag NDP Nieuwmedia: lichte toename omzet

Vooral digitale abonnementen hebben gezorgd voor een lichte toename van de omzet binnen de bij NDP Nieuwsmedia aangesloten bedrijven. De brancheorganisatie is ondanks dat signaal somber over de vooruitzichten van de branche.

Ndp Jaarevrslag 23

De omzet groeide in 2023 met 1,2% naar € 1,2 miljard. De toename is dus vooral te danken aan digitale abonnementen om ‘premium’ artikelen te kunnen lezen via websites of apps. Deze inkomsten groeiden met 25% naar € 152 miljoen. De omzet uit printabonnementen en -advertising daalde met 2%.De digitale groei compenseerde dat.

De vooruitzichten voor de branche zijn ondanks een stabiel 2023 namelijk ronduit somber. De inflatie pakt nadelig uit, de productie en bezorging van papieren dagbladen blijft complex en kostenintensief.

Lees verder bij inct, op download het totale verslag

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK