DPG Media Jaarverslag 2023: digitale groei en efficiënte kostenbeheersing

DPG Media heeft in 2023 een omzet gerealiseerd van 1,791 miljard euro, een lichte daling van 2% ten opzichte van vorig jaar. Erik Roddenhof, CEO van DPG Media: “We sluiten een financieel stabiel jaar af dat aan omzetzijde werd gekenmerkt door onverminderde groei in digitale inkomsten bij de nieuwsmedia en hele sterke resultaten bij online services en radio. Anderzijds hadden nieuwsmedia en tijdschriften te kampen met stijgende personeelskosten en fors opgelopen papierprijzen.”

De totale betaalde oplage van de publishing activiteiten (nieuwsmedia en magazines) bleef nagenoeg constant op meer dan 2,9 miljoen abonnees. Het aantal digitale abonnementen groeide met 10% en wist de daling in print op te vangen. Door het succes van de digitale abonnementen groeide in nieuwsmedia het totaal aantal betalende abonnees alsmede de omzet. We zien deze evolutie nog niet bij de tijdschriften. De totale omzet uit de publishingactiviteiten bleef stabiel vergeleken met 2022.

Dpg Media Jaarverslag 2023

Het afgelopen jaar is de focus in de strategie van digitale transitie verder verlegd naar het creëren van meer digitale waarde. “Digitale waardecreatie begint bij de consument. Een consument die vaker komt en langer bij ons blijft, is eerder bereid om abonnee te worden. We moeten nog meer waarde aan de consument bieden. Zo boden we de lezer, kijker en luisteraar van onze media zowel meer als betere verhalen en programma’s. We zullen de komende jaren verder blijven investeren in de kwaliteit van onze content, producten en services, vooral digitaal,” aldus Erik Roddenhof.

Lees hier het hele rapport.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK