DHL werkt samen met sociaal ontwikkelbedrijf WSD in Vught

Sinds kort voert DHL Express in Vught een fietsroute uit in samenwerking met sociaal ontwikkelbedrijf WSD. Om het initiatief te stimuleren nam wethouder Nino de Lange uit Vught een pakket in ontvangst op het gemeentehuis. Hij kreeg het pakje uit handen van de vaste fietskoerier Mark van Houthum die zelf in Vught woont.  “Wederom een fantastische bijdrage aan een inclusieve arbeidsmarkt”, aldus wethouder de Lange.

De vaste medewerker van WSD is opgeleid tot DHL fietskoerier en brengt expreszendingen rond in een bekende route. Van Houthum rijdt op een cargofiets met elektrische trapondersteuning en een bak die afgesloten kan worden zodat de zendingen veilig opgeborgen zijn. Dagelijks wordt WSD beleverd vanuit het DHL Service Center aan de Jan Hilgersweg in Eindhoven wat onderdeel uitmaakt van het wereldwijde netwerk van DHL Express voor tijdkritische zendingen. De samenwerking tussen DHL en WSD wordt gefaseerd uitgebreid.

Dhl Werkt Samen Met Sociaal Ontwikkelbedrijf Wsd In Vught

DHL heeft een vergelijkbare samenwerking met de sociale werkplaats in de Zuid-Hollandse gemeente Den Hoorn. Daar werken medewerkers van de sociale werkplaats in de sortering. Fietsroutes zijn er in vrijwel alle steden in Nederland; alleen in Vught is de uitvoering door medewerkers van een sociaal ontwikkelbedrijf en dat maakt de samenwerking uniek. “We zijn blij met onze nieuwe collega Mark van Houthum en leren iedere dag van elkaar”, zegt Ricky van Soest, Service Center manager van DHL Express in Eindhoven.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK