Isabelle de Wolf wil vervuilende printindustrie vergroenen

In de aanloop naar Internationale Vrouwendag morgen laat Vice President Sustainability Isabelle de Wolf van Helloprint weten dat ze andere bedrijven wil inspireren groener te werken.

Isabelle De Wolf Vp Sustainability Helloprint

Helloprint mag zichzelf sinds kort B Corp noemen. Isabelle: “Door de B Corp certificering en alles wat daaraan voorafging, zijn we als bedrijf nog bewuster geworden van onze eigen rol en wat er mogelijk is. Zo kijken we nu veel kritischer naar de sociale- en milieustandaarden van ons leveranciersnetwerk. Dan heb ik het over zaken als energieverbruik, circulariteit en materiaal- en inktkeuze. Het proces heeft ons geïnspireerd de ecologische impact van de branche verder te onderzoeken, bij voorkeur met andere ketenpartners. Dan kunnen we samen verder werken aan bewustwording en duurzame innovaties doorvoeren in de gehele sector. Daar zijn overigens steeds meer vrouwen werkzaam – ook in managementfuncties.” 

Als Vice President Sustainability trok Isabelle de Wolf de kar tijdens het B Corp Assessment: “We wilden af van de projectmatige aanpak en ons op alle vlakken duurzaam ontwikkelen. B Corp legt de lat hoog en biedt een goed doordachte methodiek en monitoring – het gaf ons een transparant beeld van de staat van onze onderneming. Met het behalen van het certificaat begint het eigenlijk pas, we verplichten onszelf om te blijven verduurzamen en partners, klanten en de gehele sector te inspireren hetzelfde te doen. We pakken de voortrekkersrol, bijvoorbeeld ook door keuzes te maken voor onze klanten. Zo wil HelloPrint duurzamere opties vaker als standaard aanbieden, in plaats van als alternatief. Duurzaamheid als randvoorwaarde, omdat het kan en omdat het moet. Met een industrie zo groot als de onze, kun je daarmee een wereld van verschil maken.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK