Investering van 120 miljoen door Soenen Golfkarton

Het Vlaamse Soenen Golfkarton heeft 120 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe fabriek in het Limburgse Lanklaar. Het fabrieksterrein beslaat 18,5 hectare grond en zal goed zijn voor 250 nieuwe banen. Het doel is: de fabriek in 2022 gereed te hebben.

De investering gebeurt vanuit een vruchtbare bodem van omzet. Met de productie van golfkarton naar (bedrukte) verpakkingsdozen, verdubbelde het bedrijf in vijf jaar tijd haar omzet.

Op de website laat Soenen weten nu twee moderne golfkartonmachines van bijna
3 meter breed te hebben, naast een twintigtal verwerkingsmachines, waarmee ze een grote diversiteit aan dozen kunnen bieden. Hun specialiteit is de productie van de zogenaamde Amerikaanse dozen. Deze vouwdoos staan in de verpakkingsindustrie wereldwijd bekend als meest gebruikte, standaard en goedkope dozen. Ze worden voor vele doeleinden ingezet, zoals het transporteren van goederen. Andere specialties van Soenen zijn: hoogwaardige flexobedrukking tot zeven kleuren inclusief vernis, gestanste verpakkingen rotatief of vlakstans en grote series. Per dag levert het golfkartonbedrijf een zestigtal vrachten af, met hun eigen transportfirma.

Bron beelden: website Soenen

soenen

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK