Investering van 120 miljoen door Soenen Golfkarton

Het Vlaamse Soenen Golfkarton heeft 120 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe fabriek in het Limburgse Lanklaar. Het fabrieksterrein beslaat 18,5 hectare grond en zal goed zijn voor 250 nieuwe banen. Het doel is: de fabriek in 2022 gereed te hebben.

De investering gebeurt vanuit een vruchtbare bodem van omzet. Met de productie van golfkarton naar (bedrukte) verpakkingsdozen, verdubbelde het bedrijf in vijf jaar tijd haar omzet.

Op de website laat Soenen weten nu twee moderne golfkartonmachines van bijna
3 meter breed te hebben, naast een twintigtal verwerkingsmachines, waarmee ze een grote diversiteit aan dozen kunnen bieden. Hun specialiteit is de productie van de zogenaamde Amerikaanse dozen. Deze vouwdoos staan in de verpakkingsindustrie wereldwijd bekend als meest gebruikte, standaard en goedkope dozen. Ze worden voor vele doeleinden ingezet, zoals het transporteren van goederen. Andere specialties van Soenen zijn: hoogwaardige flexobedrukking tot zeven kleuren inclusief vernis, gestanste verpakkingen rotatief of vlakstans en grote series. Per dag levert het golfkartonbedrijf een zestigtal vrachten af, met hun eigen transportfirma.

Bron beelden: website Soenen

soenen

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK