Interview Graphius Group: Al in vroeg stadium oog voor overnames

Tussen al het recente faillissementsnieuws zijn er ook nog positieve berichten over grafische bedrijven. Tegen alle trends in, groeit de Graphius Group gestaag door. Denis Geers sprak met het Vlaamse ‘De Tijd’ over deze omvangrijke Europese drukkerijgroep.

Graphius Wmypw Black 2 1536x264 1

De Graphius Group bestaat anno 2023 uit diverse vestigingen in België, Frankrijk en Engeland, met in totaal 650 medewerkers. De broers Denis en Philippe Geers bouwden de groep op vanuit hun Gentse familiedrukkerij Geers Offset. Dit voorjaar nam de groep nog de verpakkingsdrukkerijen Rembrandt Verpakking en Remmicom Packaging over.

Het interview van afgelopen weekend vond plaats bij vestiging PPO in Parijs, de grootste stripdrukkerij van Europa. Uit het artikel ‘Mensen zullen altijd graag op papier blijven lezen’: “In de jaren negentig maakte de opkomst van het internet duidelijk dat de drukkerijwereld volledig zou worden omgegooid. Het werd alles of niets: eten of gegeten worden. Dat voelde ik toen al aan.”

Bron: Tijd.be

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK