Internet doet grootste enveloppendrukkerij VS de das om

Het zegt ons misschien niet zo heel veel, maar in Noord-Amerika slaat dit nieuws in als een bom. Cenveo, de grootste enveloppendrukkerij van Amerika, heeft faillissement aangevraagd. Het bedrijf dat volgend jaar haar 100-jarige bestaan zou gaan vieren, maakt de eeuw waarschijnlijk niet vol. Cenveo, daarvoor bekend als Mail Well, heeft 40 drukkerijen en 5.000 werknemers verspreid over de VS, en draait een omzet van ongeveer $ 1,5 miljard. Enveloppen waren goed voor bijna de helft van de drukwerkomzet. Maar de schuld was inmiddels bijna net zo groot. De oorzaak van de financiële moeilijkheden volgens het bedrijf zelf: de verschuiving van fysieke direct mail in de brievenbus naar online.

Bron: Printcan

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK