Internet belangrijkste mediakanaal

tablet

beeld: Pixabay

Elke dag zitten we gemiddeld 7,3 uur achter beeldschermen. Dat is driekwart van de tijd die we aan media dagelijks besteden. Tot een paar jaar geleden nam tv-kijken daarbij de meeste tijd in beslag, maar de tijd dat men tv kijkt is gedaald in drie jaar tijd van 3,78 uur naar 3,63 uur. Online is daarentegen qua tijdsbesteding fors gestegen de afgelopen drie jaar, van 2,7 uur naar 3,7 uur. We besteden dus een uur per dag meer aan computer, tablet of smartphone dan in 2015. Dat blijkt uit onderzoek van GroupM. Volgens dit onderzoeksbureau verklaart de groei in online tijdsbesteding ook de enorme groei in e-commerce.
Uit ditzelfde onderzoek blijkt dat de tijd die we aan print besteden vrijwel gelijk is gebleven, namelijk 0,68 uur per dag, oftewel ruim 40 minuten.

Bron: Emerce

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK