E-mail is belangrijkste online verkoopkanaal

bb161011-emailE-mail is voor Nederlanders het online voorkeurskanaal voor de ontvangst van reclame en serviceberichten. Nederlanders gebruiken e-mail voor meer doeleinden dan sociale media. Ze lezen e-mail Facebook, Instagram, WhatsApp etc. wel op hetzelfde moment. Ze kijken ’s ochtends vroeg als eerste of ze WhatsApp-berichten hebben, maar pas ’s avonds tussen 19.00 en 23.00 uur gaat de consument pas echt aan de slag met e-mail en sociale media. Dit en nog vele andere feiten staan in het Nationaal E-mail Onderzoek 2016 dat Blinker uitvoerde in samenwerking met CG Selecties.

Nog wat opvallende conclusies uit het onderzoek:

Nederlanders hebben kennelijk minder moeite met reclame via e-mail en zien met name Facebook en WhatsApp als meer persoonlijke informatiekanalen waar reclame minder gewenst is. Meer dan de helft van de Nederlanders koopt naar aanleiding van een e-mail. E-mails worden gelezen op smartphone of laptop. Te hoge frequentie of gebrek aan relevantie is de voornaamste reden om uit schrijven op e-mail nieuwsbrief. De gemiddelde Nederlander ontvangt 79 e-mails per week.

Het onderzoeksteam doet ook een voorspelling.

“De absolute getallen in e-commerce blijven maar stijgen. Zo stegen de online bestedingen van € 10,6 miljard in 2013 naar € 16,07 miljard in 2015 (bron: Thuiswinkel.org). E-mail speelt hierin een veel grotere rol dan sociale media. Om al deze redenen voorspellen we dat e-mail voor de aanschaf van goederen en diensten steeds belangrijker en serieuzer wordt. Het lijkt erop dat e-mail steeds meer ‘verzakelijkt’ en dat de Nederlander zijn sociale mediaplatforms het liefst gebruiken voor persoonlijke communicatie en entertainment en e-mail voor commercie en officiële communicatie. Het is onze voorspelling dat dit onderscheid tussen social media en e-mail toeneemt.”

Het Nationale E-mail Onderzoek is hier te downloaden (na registratie)

 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK