Intergraf voegt zich bij Coalitie over EU circulaire keuzes

Intergraf sluit zich aan bij de sector-overschrijdende coalitie die circulaire keuzes voor de bio-economie van de EU ondersteunt om de belangenbehartiging te combineren met partners die de bosbouwindustrie vertegenwoordigen.

Intergraf

Samen vertegenwoordigt de coalitie een duurzame, circulaire en geïntegreerde Europese waardeketen die cruciaal zal zijn om de EU in staat te stellen de netto-nuldoelstelling tegen 2050 te bereiken. De coalitie heeft haar beleidsaanbevelingen voor 2030 al aangekondigd, die hier beschikbaar zijn. Zo dringt de coalitie er bij de EU op aan om prioriteit te geven aan duurzaamheid en een circulaire economie door te zorgen voor een sterk en groeiend aanbod van hernieuwbaar hout en vezels. Dit kan worden bereikt door wetgeving te ontwikkelen die de overgang naar duurzame producten op basis van hout en bio-energie vergemakkelijkt en tegelijkertijd de impact van wetgeving op de grondstofvoorziening te beoordelen. 

Sustainability

De coalitie is gevormd door Cepi, de Confederatie van de Europese Papierindustrieën. Klik hier voor meer gedetailleerde informatie over de coalitie en haar vele ondertekenaars.
Intergraf is de Europese vereniging van de grafische industrie, gevestigd in Brussel, die de werkgevers in de grafische sector vertegenwoordigt. De Europese grafische sector bestaat uit ongeveer 112.000 grafische bedrijven (95% MKB), die werk bieden aan 640.000 mensen en een gezamenlijke omzet van 82 miljard euro genereren (EU27 + VK, Zwitserland en Noorwegen).

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK