Pulp- en papierproducenten maken balans op van investeringen in klimaatmaatregelen

CEPI heeft het rapport REINVEST2050 gepresenteerd over schonere investeringen voor de pulp- en papierindustrie. Het is alweer de vierde editie in de reeks. Deze publicatie toont 15 succesvolle projecten om koolstofuitstoot te verminderen die de afgelopen twee jaar in heel Europa zijn voltooid.

Cepi Reinvest

Sinds 2005 is de CO2-uitstoot van de pulp- en papiersector met 36% verminderd. Door fossiele producten te vervangen, verlagen de Europese bosbouwindustrieën de totale uitstoot van de EU met naar schatting 410 miljoen ton CO2 per jaar. Het equivalent van het van de weg halen van 85 miljoen auto’s – of het volledige wagenpark dat in Duitsland en Italië is geregistreerd. 

De 4e editie van REINVEST2050 biedt een glimp van hoe dat wordt gedaan, door middel van een verzameling getuigenissen van de verhuizers en shakers in pulp en papier. Deze hebben allemaal met succes gemeen dat ze erin geslaagd zijn de uitstoot van papierfabrieken te verminderen of producten te ontwikkelen die alternatieven bieden voor goederen op basis van fossiele brandstoffen, wat bijdraagt ​​aan de vergroening van de economie van de EU . 

Download het rapport.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK