Intergraf roept overheden op grafische branche te ondersteunen

De koepelorganisatie van grafische brancheorganisaties in Europa zegt tegen de Europese overheden dat de steeds maar stijgende energieprijzen een ernstige bedreiging vormen voor het voortbestaan van de printmedia branche.

Al eerder werd aan de bel getrokken binnen de papierindustrie, die werd geconfronteerd met hogere grondstofprijzen, logistieke kosten en dus ook energie. Vanuit die keten zijn de gevolgen groot, voor met name de drukkerijen. Daardoor is de impact dubbel.

Intergraf zegt nu dat vooral de kleinere bedrijven in hun voortbestaan worden bedreigd, nu steun-
maatregelen doorgaans zijn gericht op grote bedrijven binnen vooral grotere industrie sectoren. De branche heeft al enige jaren te maken met krimp, maar Europees gezien telt de branche nog altijd zo’n 1120.000 bedrijven, waarvan 95% in het MKB-segment, waarbinnen ca. 640.000 mensen werkzaam zijn. De totale omzet in de 27 aangesloten EU landen, plus Engeland, Zwitserland en Noorwegen, bedraagt 82 miljard euro.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK