Inschrijven voor ‘Best Verzorgde Boeken’

Nederlandse boekenmakers kunnen hun topstukken van 2018 tot begin januari inzenden voor deelname aan de ‘Best Verzorgde Boeken’ competitie. Vanaf dit jaar zijn er vijf categorieën ingesteld, waarbinnen het keurmerk kan worden toegekend voor, als vanouds, in totaal maximaal 33 boeken.

 

De oogst van 2017

De organisatie stelt op de geheel vernieuwde website dat ze met de deelname-categorieën duidelijk wil maken dat het keurmerk ‘Best Verzorgd Boek’ voor ieder genre boek kan gelden: “Of het nu gaat om proza, poëzie, kookboeken, geschiedenisboeken, kunstboeken, bijbels, filosofieboeken, of bedrijfsboeken.” De inzendingen worden daarom ingedeeld volgens ‘Proza, poëzie of graphic novel’, ‘Informatieve boeken’, ‘Kunst-, foto- en architectuurboeken’, ‘Kinder- en jeugdboeken’ of ‘Divers’.

De jury die alle inzendingen beoordeelt, bestaat dit jaar uit: Michaël Snitker (ontwerper), Mijke Wondergem (ontwerper), Eelco van Welie (directeur NAI010 uitgevers), Martijn Kicken (adviseur bij drukkerij Tielen) en Suzanna Héman (assistent conservator Stedelijk Museum Amsterdam). De vakjury kijkt naar een combinatie van ontwerp, druk- en bindtechniek en opdrachtgeverschap, en bij dit laatste element worden ook de verschillen in budgetten en doelgroep meegenomen.

Meer informatie: Best Verzorgde Boeken

Bron: Print Pakt

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK