INKISH.tv heeft niet veel op met de opmars van Chinese producten tijdens drupa

Morten Reitoft van INKISH.tv heeft zeer gemengde gevoelens bij de opmars van producten uit China. Heeft hij gelijk?

Morten Reitoft Durst

Reitoft heeft een duidelijke mening: “Ik houd niet van het Chinese gebrek aan democratie en mensenrechten; dat is niet direct een kwestie waar een Chinese leverancier invloed op kan uitoefenen – maar waar ze wel invloed op kunnen uitoefenen zijn hun verdomd slechte namen, websites en producten – en we hebben de meeste van deze SHITTY producten niet nodig in de Europese drukwereld – en sommige van de Chinese Drupa-exposanten zijn ZO slecht in het vermarkten van hun producten, dat het zonde van je tijd is. Als er geen erkende merken zouden staan, zou NIEMAND ooit naar deze Chinese bedrijven kijken.”

Wat is jullie mening, laat het de redactie weten…..

Koop geen Chinees product als het niet wordt ondersteund door een Europese organisatie (eigendom en beheer) – en zorg ervoor dat het prijskaartje niet de doorslag geeft bij de keuze voor een product, maar alles van operationele kosten, service en ondersteuning, doorverkoopwaarde, veiligheid en natuurlijk productiviteit!

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

1 reactie

 1. Hans schoolenberg op 21/02/2024 om 12:05

  Beetje europa-centrisch gedacht. Maar het zijn in feite 2 argumenten:

  a. het politieke argument
  b. het zijn slechte ondeugdelijke producten.

  Om met het laatste te beginnen: stel dat een chinese machine – stans bijvoorbeeld maar 5 jaar meegaat en een europese veel langer dan kan je gewoon op basis van je afschrijvingen rekenen wat echt goedkoper is. Los van het feit dat door de lagere aanschaf je kapitaalbeslag lager is. Als mensen die afwegingen maken – moeten kunnen maken maken – dan is een aanwezigheid op de DRUPA natuurlijk gewenst.

  Wat het politieke standpunt betreft: Daar kan ik wel in meegaan. Maar waarom geldt dat dan alleen voor China. Mogen Russische exposanten ook niet komen? Of om maar een actueel onderwerp bij de kop te nemen: Indigo en Highcon zijn beiden gemaakt in Israel – een land met een apartheidsregime wat een verschrikkelijke agressieoorlog voert. Benieuwd wat ons ‘Deense licht’ daarvan vindt. We doen altijd net of Israel een Europees land is (voetbal – songfestival) maar het is gewoon een klein Aziatisch land wat het niet zo nauw neemtLogo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK