Imposant boekwerk over belangrijkste winkelstraat van Alkmaar

Deze week verschijnt een imposant boekwerk over de geschiedenis van de belangrijkste winkelstraat van Alkmaar, op basis van de informatie uit drie opgravingen. Wethouder Ad Jongenelen overhandigde het eerste exemplaar van ‘Zeven eeuwen wonen, werken en winkelen in de Langestraat van Alkmaar’ aan Maarten Wispelweij, voorzitter van het Convent van Gemeentelijke Archeologen.

De vondsten van de drie archeologische opgravingen in 2000, 2001 en tenslotte in 2015, na de nieuwjaarsbrand, werpen een nieuw licht op een rijke geschiedenis van wonen, werken en winkelen in de Langestraat. De wethouder: “Dankzij de vondsten die worden gedaan tijdens zo’n opgraving, leren we steeds meer over de geschiedenis van onze stad. En dat het in dit geval gaat om de Langestraat, van oudsher toch één van de belangrijkste straten van Alkmaar, is heel bijzonder! Al bladerend door dit boekwerk, komt de soms verrassende geschiedenis opeens tot leven.”

Jjfoto Zeven Eeuwen Werken Wonen En Winkelen In Alkmaar 1 2048x1593 1

Het boekwerk bestaat uit twee delen met in totaal 1080 pagina’s, voorzien van ruim 1300 afbeeldingen. Het boekwerk bevat bijdragen van 14 auteurs. De gedrukte versie is te bestellen via de webshop van SPA uitgevers uit Zwolle. 

Beeld: Wethouder Ad Jongenelen, stadsarcheoloog Peter Bitter en Maarten Wispelweij, voorzitter van het Convent van Gemeentelijke Archeologen met het boek, voor de panden waar de archeologische vondsten zijn gedaan (Foto Jan Jong Fotografie).

.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK