Jaarbeurs zet in op circulariteit van beursmaterialen

Marloes van den Berg, Chief Sustainability Officer bij de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht: “Voor elke beurs, elk event, vergadering of congres planten we standaard een boom in een van de Trees for all projecten. We zetten in op circulariteit, zero waste en doen dat onder andere met duurzamere horeca, digitalisering van onze producten en diensten en met inkoop van beursmateriaal.”

Jaarbeurs Duurzaamheid

Afgelopen week heeft Koninklijke Jaarbeurs bomen geplant tijdens de Boomplantdag in Leersum. Jaarbeurs doneerde afgelopen jaar in totaal ruim 2.500 bomen aan projecten van partner Trees for All.

De Jaarbeurs zet continu stappen om in 2030 de meest duurzame evenementenlocatie en -organisator van Europa te zijn. “Met de 2,3 miljoen mensen die we jaarlijks ontvangen kunnen we een positieve impact hebben op onze omgeving. Als het even kan willen we niet alleen CO2-neutraal zijn, maar zelfs klimaatpositief. We verminderen nu al onze impact door circulair in te kopen en daarmee afval te reduceren. Zo zijn we onlangs gestart met mobiele milieustraten om voor een zuivere afvalstroom te zorgen bij de op- en afbouw van onze beurzen. Ook strijden we tegen voedselverspilling, er is geen plaats meer voor wegwerpplastic en we wekken onze eigen groene energie op. In alle industrieën waar we actief zijn, jagen wij duurzame initiatieven aan en helpen we duurzaamheid versnellen.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK