HP toont vooruitgang in 3D-printen van polymeren en metalen op Formnext

Op Formnext in Frankfurt, ’s werelds grootste evenement op het gebied van additive manufacturing, toont HP de sterke betrokkenheid bij duurzame productie, waaronder nieuwe innovaties, materialen en tools, en uitgebreide softwaremogelijkheden om de reis van adoptie naar schaal voor polymeren en metalen 3D-printen te versnellen.

HP kondigt ook een nieuwe samenwerking aan met Materialise om het 3D-printen van volumes te stimuleren door HP’s Multi Jet Fusion en Metal Jet technologie te integreren in het Materialise CO-AM softwareplatform. Deze integratie biedt geoptimaliseerd 3D-printopdrachtbeheer, real-time machinebewaking en datavoorbereiding, waardoor fabrikanten workflows kunnen creëren die de traceerbaarheid, kwaliteitscontrole en het machinegebruik verbeteren.

Hp Formtex

“We richten ons op drie kerngebieden binnen HP’s 3D-printoplossingen, mogelijkheden en materialen om duurzamere productie te bevorderen”, zegt François Minec, Global Head of 3D Polymers, HP Inc. “Van materialen met een hoge herbruikbaarheid om merken te helpen netto nul afval te verminderen en de koolstofvoetafdruk te minimaliseren tot het aanbieden van terugnameprogramma’s en nieuwe tools om de carbon footprint te berekenen, we willen onze klanten helpen keuzes te maken die onze aarde en onze mensen helpen.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK