Kodak verkoopt eerste ‘snelste inkjetpers’

Mercury Print Productions (VS) is de eerste klant van de Kodak Prosper 7000 Turbo Press. Naar eigen zeggen is deze Prosper de snelste inkjet webpers die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

De drukwerkleverancier zal de nieuwe Prosper 7000 Turbo Press gebruiken voor een breed scala aan opdrachten, waaronder educatieve boeken, handelsboeken en kinderboeken, gepersonaliseerde direct mail, marketingmateriaal, transactiedocumenten en verpakkingen in kleine tot middelgrote oplagen waarvoor variabel drukwerk nodig is.

Over de beslissing van het bedrijf om de pers toe te voegen, zegt John Place, CEO van Mercury Print Productions: “Ons belangrijkste doel met deze investering is om onze productiemogelijkheden te verbeteren, de efficiëntie te verhogen en onze klanten een breder scala aan drukwerkopties te bieden. We streven naar snellere doorlooptijden, meer flexibiliteit en mogelijkheden voor substraten en een consistente afdrukkwaliteit op verschillende substraten. We hadden een andere pers nodig omdat we een aanzienlijke toename in de vraag naar digitaal gedrukte producten hebben ervaren, omdat onze klanten blijven zoeken naar oplossingen die offsetkwaliteit bieden en tegelijkertijd de flexibiliteit die inkjet biedt. Het stelt onze klanten in staat te bestellen wat ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben.”

Geschat wordt dat met de hoge snelheid en productiviteit van de pers de inkjetcapaciteit van Mercury met ongeveer 40-50% verhoogd wordt.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK