HP maakt grootste grafische klantendeal tot op heden met Lightning Source LLC

HP en het Amerikaanse Lightning Source LLC, een onderdeel van de Ingram Content Group, hebben vandaag een miljoenendeal gesloten, die het distributie- en verkoopmodel voor boekuitgevers over de hele wereld zal veranderen. De overeenkomst is de grootste ooit voor HP’s Graphics Business. HP levert 24 nieuwe HP PageWide T240 HD kleuren en mono-digitale persen op vijf locaties, verdeeld over drie continenten. Bij Ingram Lightning Source kunnen uitgevers simpelweg een pdf van een boek uploaden. Online kunnen klanten het boek bestellen. Vervolgens wordt het boek geprint op een van de wereldwijde locaties. Voor Europa is dat Engeland. De boeken worden razendsnel geprint en afgeleverd bij de eindklant. In dit model berekent Lightning Source geen transportkosten. Het is een wereldwijd sterk geautomatiseerd print-to-order systeem, dat een eind maakt aan minimale ordergrootte en opslagkosten.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK