HP lanceert ‘Series 5’

Ruimschoots voor de drupa lanceert HP Indigo een volledige upgrade van vrijwel al haar producten in het high-end printersegment. De fabrikant neemt het voortouw daar waar het volledige openheid richting drupa betreft. Maar de aankondiging is ook een signaal richting Xerox, die tot nu toe geen succes heeft in de pogingen HP over te nemen.

De hele portfolio krijgt de toevoeging ‘K’ achter elke productnaam. K staat voor duizend, daar waar dus voorheen de HP Indigo machines met de duizendtallen in cijfers werden gekenmerkt, verschijnt nu de letter ‘K’. Nieuw is onder andere de HP Indigo 100K. Het betreft een B2 ‘liquid toner’ machine, bedoeld voor de hoogvolume markt. Met een snelheid van 6000 vel per uur, wordt deze nieuwe HP Indigo machine gepositioneerd in het segment waar behoefte is aan ca. een miljoen dubbelzijdige afdrukken per maand.

Alle overige machines die een upgrade hebben ondergaan worden vandaag uitgebreid doorgenomen op printmedianieuws (voor abonnees). Belangrijk is dat bestaande modellen kunnen worden voorzien van een upgrade, waardoor gedane investeringen blijvend kunnen worden opgewaardeerd. De nieuwe reeks machines zijn beschikbaar vanaf drupa.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK