HP introduceert nieuwe manier van digitaal printen 

HP introduceert de HP Indigo 120K en 18K Digital Presses, evenals nieuwe verbeteringen aan het HP PageWide-portfolio om productieproblemen aan te pakken en groeimogelijkheden voor de printindustrie te benutten

HP heeft op Dscoop Edge een nieuw tijdperk ingeluid voor digitaal printen met de nieuwste reeks digitale drukpersen en slimme oplossingen. HP: “Deze zijn speciaal ontworpen om de huidige productieuitdagingen in de commerciële print-, etiketten- en verpakkingsindustrie aan te pakken. Drukkerijen worden geconfronteerd met uitdagingen als inflatie, een tekort aan werknemers en zorgen over het milieu. Om hun bedrijf duurzaam te laten groeien, moeten drukkers nieuwe groeimogelijkheden benutten door digitale printtechnologie te omarmen en te investeren in een intelligente productieomgeving.”

Hp Introduceert Een Nieuwe Manier Van Digitaal Printen Met Geavanceerde Technologie En Intelligente Automatisering

De HP Indigo 120K Digital Press stelt drukkers in staat om werk over te brengen van analoog naar digitaal, om zo aan de hoge eisen van klanten te voldoen. Door analoge en digitale technologieën te combineren en productievloeren te optimaliseren, vermindert deze HP Indigo menselijke interactiepunten. Het maakt het ook mogelijk om meerdere persen te bedienen met slechts één operator. De nieuwe pers biedt beeldkwaliteit die vergelijkbaar is met offset, flexibele job routing tussen offset en digitaal, en een ECO-modus die de CO2-voetafdruk van de pers met 11%, vermindert.

De nieuwe HP Indigo 18K Digital Press, de opvolger van de bestverkopende B2 sheet-fed digital press, kan het breedste scala aan printtoepassingen ooit verwerken met slechts één B2 digitale pers. Hij kan naadloos verschillende materialen en soorten opdrachten aan, terwijl geavanceerde AI-functies zoals automatisch herstel en proactieve meldingen de productiviteit verhogen en het productieproces vereenvoudigen. Hierdoor kan een persbeschikbaarheid van maximaal 80% worden benut binnen één shift. In lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van HP, ondersteunt de Indigo 18K de Verbeterde Productiviteitsmodus (EPM), wat resulteert in een energiebesparing van 24% per vel.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK