HP en Canva bundelen krachten met design-to-print diensten

HP en Canva bundelen hun krachten om gezamenlijk design-to-print diensten en ervaringen te bieden aan meer dan 185 miljoen maandelijkse gebruikers van Canva. De wereldwijde meerjarige samenwerking stelt de miljoenen Canva-gebruikers in staat om naadloos online te ontwerpen, visuele content te creëren en lokaal te printen.

De lancering van Canva Print in 2017 liet de creatieve Canva-gebruikers al een breed scala aan producten ontwerpen en printen – visitekaartjes, brochures, flyers, stickers, marketingmateriaal en zelfs kleding. De printdienst liet een exponentiële groei zien met met miljoenen bestellingen per jaar. Door de samenwerking met HP krijgen Canva-gebruikers uitgebreidere toegang tot professioneel geprinte producten bij HP Print Service Providers (PSP’s) over de hele wereld.

Canva streeft ernaar haar printservice tegen 2026 uit te breiden naar 150 landen, waardoor de doorlooptijden korter worden en de ecologische voetafdruk aanzienlijk wordt verkleind door gelokaliseerde activiteiten te bevorderen. HP’s automatiseringssoftware, HP PrintOS Site Flow, zal Canva helpen haar bereik uit te breiden door productie- en verzendprocessen voor PSP’s te automatiseren. Deze end-to-end oplossing stroomlijnt afdruktaken met automatische planning en levert kleurconsistentie, beveiliging, barcodetracering en optimale productiviteit. Bovendien rust HP’s uitbreiding van de PrintOS Suite met nieuwe functies het Canva Print Operations team uit met krachtige tools om een wereldwijde SKU-catalogus te identificeren, te verbinden en te beheren voor PSP’s die HP ondersteunen.

“We zijn verheugd om samen te werken met HP om de uitbreiding van Canva Print te versnellen. HP’s innovaties op het gebied van cloud software, kwaliteitsbeheer en digitaal printen staan centraal in onze Canva Print uitbreiding”, zegt Jim Towle, Head of Print and Partnerships, Canva. “Met onze teams die nauw samenwerken aan nieuwe producten en extra PSP-locaties, kunnen we onze printmogelijkheden van wereldklasse uitbreiden en het gemakkelijker dan ooit maken voor onze wereldwijde gemeenschap om hun ontwerpen tot leven te brengen.”

Canva kondigde eerder deze maand Canva Enterprise aan, een nieuwe abonnementsoptie om te voorzien in de groeiende vraag van grote organisaties. Nu bedrijven wereldwijd worden geconfronteerd met de noodzaak om efficiënter en innovatiever te zijn, is er een toenemende vraag naar visuele communicatieplatforms die eenvoudige samenwerking en interoperabiliteit mogelijk maken. Als onderdeel van de samenwerking, implementeert HP Canva Enterprise, waardoor HP’s wereldwijde marketing- en verkoopteams veilig visuele content kunnen creëren, samenwerken en publiceren.

Voor meer informatie over HP en Canva op Drupa kun je HP Industrial’s officiële social media hub op LinkedIn bezoeken op HP Digital Print. Je kunt HP’s innovatie ook met eigen ogen zien in Hal 17.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK