3D-printer van HP: 10 x sneller

hp 3d printerEindelijk iets meer nieuws over de 3D-printer Multi Jet Fusion van HP. De 3D-printer zou namelijk 10 keer sneller zijn dan bestaande 3D-printers. Snelheid – of liever gezegd ’traagheid’ van 3D-printers is een belangrijk aspect in de productie aangezien de meeste 3D-printers er uren over doen voor een object geprint is. De veel hogere snelheid is volgens HP te danken aan de synchrone printkoppen waarmee grotere oppervlakken in een keer gedrukt worden, wat natuurlijk sneller gaat dan met 1 extruder. Qua substraten streeft HP ernaar de samenwerking met meerdere materiaalleveranciers aan te gaan. Helaas voor de nieuwsgierigen, de printer komt pas in 2016 op de markt.
print.de

Lees ook:

  • HP neemt de eerste stappen in de groeiende 3D markt
  • Wanneer stapt HP in 3D-printen?

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK