Hoge CO₂ prijs tikt door in kostenplaatje van Crown van Gelder

Dat zegt directeur Miklas Dronkers van de papierfabriek in Velsen-Noord in een interview in NRC van deze week.

Crownvangelder 1

In dat interview zegt hij dat normaliter de prijzen per kwartaal worden vastgesteld, dat geeft nog enige rust. Maar nu de prijzen met ca. 20% zijn gestegen, beginnen die kostenposten te zorgen voor problemen. Dronkers rekent voor dat het kostenplaatje met 10 miljoen euro is toegenomen, waarbij hij de cijfers over 2021 niet vermeldde, omdat publicatie daarvan is voorbehouden aan de investeringsmaatschappij.

Het bedrijf in Velsen-Noord stoot jaarlijks zo’n 130.000 ton CO₂ uit. Het bedrijf krijgt nog zo’n 40% van zijn emissierechten gratis, maar Dronkers zegt dat de Europese situatie niet gelijk is, waardoor er geen sprake is van een gelijke concurrentie. Dronkers is van mening dat vooral kleinere bedrijven niet kunnen profiteren van subsidies die aan grote bedrijven worden verstrekt voor de realisatie van ondergrondse opslag. “We willen graag verder verduurzamen, maar langs deze route gaat dat niet lukken.”

Bron: NRC

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK