Helloprint-ondernemer in interviewserie The Founder

MT/Sprout interviewde Hans Scheffer, oprichter en eigenaar van printplatform Helloprint. Daar sprak de ondernemer eerlijk over soms een beetje ezel zijn (“twee keer dezelfde fout maken”) en zelfs sadomasochistisch (“als het goed gaat, raak je verveeld en ga je de boel op lopen poken”) kunnen zijn, maar vooral zijn vindingrijkheid en vastberadenheid vallen op.

De 41-jarige Hans Scheffer was al op jonge leeftijd succesvol als ondernemer in de printindustrie. De laatste jaren staat hij aan het roer van zijn printplatform Helloprint. Anno 2023 is het platform uitgerold in 13 Europese landen, heeft het 200 medewerkers en verwachten ze 70 miljoen euro omzet.

417114 Hans Scheffer Ceo © Peter Van Der Schaaf Cd35e7 Original 1644420883

Hans over de groeistuipen op het gebied van medewerkers: “Onze bedrijfscultuur draait om vrijheid en verantwoordelijkheid. Er is weinig controle. Maar sinds covid betekende ‘maximale vrijheid om maximaal te presteren’ voor sommige mensen vrijheid om een zo flexibel mogelijk leven te hebben.’ (…) Nu zijn we heel duidelijk in wat we van mensen verwachten. We geven ondernemende mensen nog steeds een speelveld om het maximale uit zichzelf te halen. Maar daar moet het wel om draaien. Voor een makkelijke baan moet je niet bij Helloprint zijn.”

Lees hier het hele interview.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK