Grootste Engelse boekdrukker bestelt manroland Goss Lithoman IV pers

Dergelijke bestellingen zijn inmiddels redelijk uniek te noemen. Het speelveld van rotatieoffset is weliswaar nog springlevend, maar de verkoop van nieuwe persen stagneert al jaren. Glays is de grootste Engelse boekdrukker en ziet volop kansen met de nieuwe pers die 50 miljoen boeken per jaar kan drukken.

Logo Clays

Clays is gevestigd in Bungay, ten noordoosten van Cambridge. Het bedrijf heeft een lange historie van maar liefst 200 jaar en heeft 700 mensen in dienst. Er worden zo’n 50.000 orders per jaar verwerkt, samen goed voor 150 miljoen boeken. De capaciteit met de nieuwe investering wordt dus flink uitgebreid.

De Lithoman wordt halverwege volgend jaar geleverd in de 32/48 pagina-uitvoering. Het machinepark van Clays omvat verder persen van de Amerikaanse fabrikant Timson en daarnaast een reeks van de laatste digitale systemen van onder andere Fujifilm en HP.

De Italiaanse groep Elcograf is eigenaar van Clays, het bedrijf werd in 2018 overgenomen..

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK