Groendruk in Aalst (België) bespaart al jaren fors op energie

Het bedrijf zegt in een aansprekend eigen artikel dat de branche een tikkeltje laat is, als men nu pas gaat denken aan het nemen van maatregelen. Zij zeggen niet zozeer deze situatie te hebben zien aankomen, maar investeerden juist in energiebesparing vanwege het duurzaamheidsargument.

Groendruk Panelen
Groendruk Logo

Groendruk zegt zelf zo een 80% op de reguliere kosten te besparen, dat is met recht fors te noemen. En dat zit niet alleen in zonnepanelen, maar ook in keuzes die zij maakten bij de nieuwbouw van enkele jaren geleden. Ze gingen zich zelf inhoudelijk bemoeien met het soort beton. Niemand kon toen vermoeden dat er nogal wat verschillen zijn in isolatiewaardes van beton. Groendruk zocht het uit en maakte de juiste keuze. En dat beperkte zich niet alleen tot de muren, de vloer werd voorzien van geothermische vloerverwarming. De energie om dit aan te drijven komt uit de grond.

LED verlichting en zonnepanelen

Om het energiebesparende plaatje compleet te maken, werden gloeilampen en halogeenlampen vervangen door zeer energiezuinige LED verlichting. Met 138 panelen op het grote dakoppervlak wordt een flink deel van de benodigde stroom geleverd voor het machinepark. Tot slot wordt ook op de kleintjes gelet: zaken uitzetten die je langere tijd niet gebruik.

Bron en beeld: via LinkedIn

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK