Graphius Group kiest voor chemievrije drukplaten van ECO3

De Belgische Graphius Group verbetert de ecologische voetafdruk door te kiezen voor de chemievrije offsetdrukplaten van ECO3 Adamas.

Als internationale speler in de grafische sector zet Graphius zich in voor duurzame productie door bewuste keuzes te maken in elke stap van het productieproces. “De beslissing om te werken met de ECO3 Adamas chemievrije drukplaten past perfect in deze doelstelling en zorgt ervoor dat onze drukvoorbereiding een stuk groener wordt”, zegt CEO Denis Geers. “Meer specifiek zullen we het afval dat ontstaat door de vloeistoffen van de plaatvoorbereiding met niet minder dan 50% verminderen. De beslissing om de Adamas-plaat te gebruiken heeft te maken met de ecologische voordelen en de prestaties van het product zelf. Toch was het ook belangrijk voor ons om een partner te kiezen met productiecapaciteit in Europa. Transport heeft immers ook een grote ecologische impact.”

Frederik Dehing, Global Head of Sales bij ECO3, benadrukt de aanzienlijke milieuvoordelen van de Adamas chemievrije offsetplaten: “Met de Adamas plaat zetten onze klanten een aanzienlijke stap in de richting van duurzaamheid. In het geval van Graphius Group betekent dit een besparing van honderdduizenden liters water en het vermijden van het gebruik van grote hoeveelheden corrosieve vloeistoffen. De Adamas-platen hebben geen spoelwater nodig en worden met een zeer beperkte hoeveelheid gom uitgewassen, waardoor ze echt een milieuvriendelijke keuze zijn.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK